Kunstenaarsdag

Zondag 11 juni 2017 van 9.30 tot 16.30 uur organiseert de Gemeentegrot een dag speciaal voor kunstenaars. Ben jij een kunstenaar en heb je je altijd al willen laten inspireren door al het moois wat in de grot te zien is?

Dan is deze dag iets voor jou! Samen met je collega kunstenaars ga jij aan het werk in de grot. Je inspiratie kan komen van een van de vele beeldhouwwerken, houtskooltekeningen, plaquettes, of een van de andere prachtige schilderingen die in de grot te bewonderen zijn. Voor alle deelnemers is koffie, thee en een lunch voorzien. Afsluitend hebben wij een borrel waarna de prijsuitreiking door een deskundige jury zal plaatsvinden. De pers wordt tevens uitgenodigd om over dit evenement verslag te doen.

Doelstelling:

Het is de bedoeling dat kunstenaars die dag de mogelijkheid krijgen in en om de grot een schilderij of ander kunstwerk te maken en zich daarbij laten inspireren door al het moois dat er in de grot te zien is: beeldhouwwerken, houtskooltekeningen, schuilkelder en grotformaties enzovoorts. Het is uniek dat een dergelijke locatie voor dit doel wordt opengesteld voor dit bijzondere evenement.

Hoe werkt het: 

Alle deelnemers worden bij aankomst door onze gidsen begeleidt naar de plek in de grot. Houdt er rekening mee dat het in de grot gemiddeld 12 graden is en er een hoge luchtvochtigheid heerst. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje en ook gedurende de dag zullen we goed voor de deelnemers zorgen. Als iedereen zijn werk af heeft volgt er een korte tentoonstelling en een prijsuitreiking. 

Programma:                                               

9.30 - 9.45 Ontvangst van de kunstenaars                   

10.00 - 12.00 Eerste ronde

12.00 - 13.00 Lunch in de Polfermolen                                             

13.00 – 15.00 Tweede ronde

15.00 – 16.00 Prijsuitreiking en borrel in de Polfermolen   

Is 4 uur jou te kort voor jouw kunstwerk? Dan mag je zaterdag 10 juni ook al langskomen!                        

Inschrijven:

Wees er snel bij want vol=vol

De kosten voor deze dag bedragen: 25 Euro per persoon. Te voldoen bij inschrijving. 

Heeft u interesse? Stuur een mailtje naar: d.vandaal@polfermolen.org 

                                 

Denk aan:

Temperatuur in de grot is gemiddeld 12 º Celsius.

Dus zorg voor warme kleding en goed schoeisel en neem vooral naast het gebruikelijke (schilders)materiaal een zaklamp mee.

Toeschouwers kunnen met de trein mee om zo de kunstenaars aan het werk te zien.

 

Adres: Gemeentegrot, Cauberg 4 te Valkenburg

 

Contactpersonen: Daphne van Daal en Wim Dupont

043-6016173