Benieuwd naar?

SCHUILPLAATS DOOR DE EEUWEN HEEN

Rendez-vous in de gemeentegrot schuilplaats door de eeuwen heen

Rendez-Vous in de Gemeentegrot geeft een themarondleiding door de Gemeentegrot in Valkenburg, genaamd ‘schuilplaats door de eeuwen heen’.

U wordt tijdens deze, ruim 1,5 uur durende, rondleiding meegenomen in de onderaardse wereld van de Gemeentegrot. Maar dan niet op de gebruikelijke manier! Deze keer wordt de Gemeentegrot bekeken als zijnde een schuilplaats in oorlogstijd, zoals lokale mensen deze eeuwen hebben gebruikt.

Binnen de nieuwe themarondleiding wordt in een chronologische volgorde van het heden terug in de tijd gegaan. Gaande deze reis wordt er onder andere een atoomschuilkelder uit de Koude Oorlog, een schuilgebied uit de Tweede Wereld Oorlog en een schuilkapel uit de Franse Revolutie bezocht.

Rondleidingen worden verzorgd op aanvraag met een minimum aantal van 6 personen. Voor individuele bezoekers zijn er een aantal keren per maand individuele rondleidingen.
Zomeractie
Gedurende de zomerperiode (zaterdag 11 juli t/m zondag 30 augustus) worden er ook inlooprondleidingen georganiseerd. Deze vinden iedere zaterdag en zondag plaats om 12:00 en 15:00 uur.

Avondrondleiding Gedurende de zomer wordt er tevens op vrijdagavond een avondrondleiding gegeven. Deze vinden plaats tijdens de periode vrijdag 17 juli t/m vrijdag 28 augustus. Aanvang voor deze avondrondleiding is 19:45 uur.

Prijzen en info zomeractie Prijzen voor bovenstaande inlooprondleidingen zijn; €11,50 voor volwassenen/jongeren en €8,00 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud. U hoeft voor deze inlooprondleidingen niet te reserveren. U kunt gewoon een kaartje kopen bij de ‘Rendez-Vous in de Gemeentegrot’ kassa aan de ingang van de Gemeentegrot.

Voor meer informatie over Rendez-Vous en de themarondleiding ‘Schuilpaats door de eeuwen heen’: Klik hier